Geboren, getogen, gebrouwen…… Hengelo

Hengelo – We zijn buren, vrienden en zwagers van elkaar! En hebben dezelfde passie. Brouwen. Van het bier brouwen in de keuken naar het brouwen in schuur. En zo langzamer hand is de schuur, geen schuur meer. Maar een kleine brouwerij. Waar we vroeger ons eerste biertje dronken, hebben we ook onze eerste biertje gebrouwen ( we brouwen op het voormalig discotheek groothuis terrein ) Blue Sheep Brewery is een brouwerij uit Hengelo opgericht door Roy en Brian in 2017.

Van Banketbakker tot Bierbrouwer

Roy is grootgebracht in de bakkerij. Met een lepel in plaats van een speen. Opgegroeid tussen gebak, bonbons en oliebollen is hij is een smaakkenner op zich. Wie Hengelo kent, kent de bakkersspecialiteiten uit de Wemenstraat.

Van Kantoor tot Bierbrouwer

Brian is een kantoorbewoner eersteklas maar ook een bierliefhebber in hart en nieren. Een fervent thuisbrouwer, die samen met zijn zwager het doel heeft gesteld om heerlijke bieren te ontwikkelen.

The Blue Sheep

Het gezicht van de brouwerij is een Schaap. Waarom een schaap? “Het is niet zomaar een schaap, maar een schaap dat in de hoogste bergen van de Himalaya leeft. Een door weer en wind geteisterd gebied. Een gebied waar alleen maar doorzetters leven. Dit schaap is een doorzetter met karakter. Doorzetten en karakter tonen dat het ons heeft gebracht waar we nu staan. Trots op waar vandaan komen, wat we bereikt hebben en trots op waar we naar toe gaan. Een eigen brouwerij en wie weet wat de toekomst brengt.
Thuis kookt de ketel, nog ieder weekend, om telkens weer tot nieuwe idee├źn te komen die wij samenbrengen in ons bier.
Wij zijn trots op dit Schaap. Zo trots dat wij het een prominente plek in ons logo hebben gegeven.”

De Schaepmanstraat in Hengelo heeft een hele andere betekenis gekregen.

Bron: Hengelo’s Weekblad

Geef een antwoord